Fyra tips för en effektivare arbetsdag


effektivitetArbetsdagen är det som pågår medan du håller på med annat. Myterna är många om personlig effektivitet. Tekniken kan hjälpa dig men bara om du är öppen för förändring.

Låt dig inte luras

Hålla många bollar i luften brukar ofta lyftas fram som en positiv egenskap. Det är det faktiskt inte. Den delen av hjärnan som kopplas in när vi tror att vi är effektiva heter striatum. Den används när du multitaskar, vilket är ett effektivt sätt att samtidigt koppla ur minnesfunktionerna. Försök jobba med färre fönster öppna på datorn så får du antagligen mer gjort.

Använd smart teknik

Halva dagen på ett vanligt kontor går åt till möten, pratstunder, mejl och telefon. Viss teknik kanske lurar in dig i beteendet, men smart teknik som exempelvis EssVision Evolution kan ta dig ur det. Då blir det enklare att förbereda alla dessa möten.

Frigör tid

Det här med möten är ett kapitel för sig. Missnöjet med ineffektiva möten är generellt ganska stort, tycker både jag och mina vänner. Dels beror det nog på brister i mötestekniken. Men vad är egentligen ett möte? Många av dina möten är ju faktiskt inte jobb, utan snarare att planera jobb, och här kan en effektiv ärendehantering ge dig mer tid i kalendern.

Välj förändring

Ok, men hur får du en bättre, effektivare och roligare arbetsdag då? En del av lösningen är rätt teknik förstås. En annan del är attityden. Du måste helt enkelt bestämma dig för att bryta det invanda beteendet. Du måste våga välja förändringen.

Vi har beskrivit förändringens 8 steg som en trappa i pdf-format. Där kan du själv se var nånstans din organisation befinner sig och vad nästa steg är. Förhoppningsvis kan du ta några kliv upp och kanske få andra med dig.

Vill du hämta förändringstrappan?

Hämta den här

1980 visningar totalt 3 visningar idag